icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Roeien is voor iedereen

Of je nu 10 jaar bent of 83, roeien is voor iedereen. Ga je graag in een eenpersoonsboot, de skiff, of liever met een ploeg het water op? Ben je meer prestatief of recreatief ingesteld? Er is voor ieder wat wils. Het enige wat je nodig hebt, is een zwemdiploma. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met je boot soepel door het water glijdt is niet te beschrijven, dat moet je ervaren!

Daarnaast train je met roeien al je spieren, maar de kans op blessures is klein omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Roeien is een veilige sport voor alle leeftijden.

Recreatief roeien

Recreatief roeien

Recreatief roeien is een ontspannen vorm van roeien waarbij je met oog voor de omgeving, in je eigen tempo, actief bezig bent. Je kunt zelf bepalen of je met anderen een ploeg wilt vormen of je kiest ervoor om te roeien in een eenmansboot (een skiff). Hoeveel en hoe vaak je wil en kan trainen bepaal je zelf. Veel verenigingen organiseren allerlei activiteiten voor hun leden. Vind je het leuk om verschillende wateren te bevaren, neem dan op landelijke niveau deel aan de georganiseerde activiteiten zoals toerroeien en midweek roeien.

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Wedstrijdroeiers starten wedstrijden op nationaal of internationaal niveau. Deze wedstrijden gaan over 2000 meter en worden gehouden in boord-aan-boord races met maximaal zes ploegen tegelijk. Wedstrijdroeiers trainen meestal dagelijks, afhankelijk van het niveau. Wedstrijdroeien kan in Nederland vanaf 15 jaar. Het grootste deel van de wedstrijdroeiers in Nederland is student.

Lekker roeien
Lekker roeien