icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Nieuwbouw gaat voorspoedig

Op 13 juli 203 hebben we het hoogste punt bereikt en dit is gevierd met pannenbier op de bouwlocatie.  Op de steiger staan leden van de Stern en enkele medewerkers van de bouwer TBP. Op vrijdag 4 augustus is het gebouw verplaatst naar onze nieuwe locatie waar de afbouwwerkzaamheden na de bouwvak verder zullen gaan.

Het drijvende onderkomen werd gebouwd door TBP Bouw uit Wormerveer. Zij konden daarvoor terecht aan de kade bij Karel van Oudenaren in Zaandam. Het rust op een 27 bij 11,18 meter grote betonbak.

Op 4-8 werd het over het Noordzeekanaal naar haar bestemming gebracht door Bakker Maritiem Service uit Zaandam. De firma Kromhout Prefab (die samen met TBP de hout skelet bouw op de bak zette) maakte een dronefilmpje van de reis: https://youtu.be/bk3KIl4Tlxw

Om dit project mogelijk te maken worden er naast de eigen financiële middelen,  met inzet van Rijkswaterstaat, BOSA, Provincie NH , Engiedoet!, Schipholfonds, Ruigrokfonds, actie vrienden, familie, oud-leden en Vattenfall  is het mogelijk gemaakt om in ieder geval de ruwbouw te realiseren. Door bijdrage van Provincie NH en Engiedoet! realiseren we in de gebruiksfase een energieneutraal gebouw. In de volgende 2e fase gaan we  van de overige financiële middelen, de afbouw en inrichting proberen te realiseren. We gaan met eigen inzet van de leden dit realiseren maar desondanks is elke financiële bijdrage is welkom, hiervoor kunt de QR code gebruiken voor uw donatie.