Roeivereniging De Stern

Leerlingen Tender College ‘de boot in’ bij RV de Stern

Afgelopen dinsdag kwamen de examenleerlingen van het Tender College langs bij roeivereniging de Stern in IJmuiden voor een les in sportoriëntatie. Georganiseerd door de buurtsportcoach van de school kwamen 20 leerlingen kennis maken met roeien.

Veelal op scooters en een paar fietsen kwamen de leerlingen aan bij de roeivereniging die gevestigd is op het sluiseiland. Een leuke manier om samen het water op te gaan en een gezond stuk te roeien. Een eerste kennismaking met roeien kan best spannend zijn, af te leiden uit uitspraken van de leerlingen;  “Gaan we niet om? Kan m’n mobieltje echt niet mee? Mag ik sturen? Oh we zitten heel dicht op het water!”.

Tender College klaar voor roeien

In twee groepen gingen de leerlingen aan de gang. Een eerste groep ging ‘droogroeien’ op de ergometer. De uitdaging om in een team van twee zoveel mogelijke meters af te leggen in 5 minuten. De winnende afstand was een respectabele 1.364 meter! Daarna naar de steiger om toch echt in de boot te gaan. We roeiden in C4 materiaal: stabiel op het water en geen risico op nat worden. De leerlingen van het Tender College: “Ik ben best een beetje zenuwachtig, jullie moeten echt niet wiebelen hoor, help het wiebelt, oh wat zijn die dingen onhandig, die riem gaat alle kanten op die ik niet wil, het gaat al best goed!, heel leuk om te doen!”.

Uiteindelijk kwam iedereen droog en heel weer op de kant. Het was een enthousiaste gezellige groep leerlingen. Voor herhaling vatbaar? Roeien bij de Stern is een gezonde activiteit voor zowel jong als oud. Meer informatie op: www.rvdestern.nl.