Roeivereniging De Stern

Donderdag 16 juni introductiemiddag voor Maritiem College

Tijdens deze middag heten wij van harte welkom Kaine, Senna, Rick, Felix, Julian, Kick, Joshua, Tristan, Joey, Shady, Leon, Willem, Nigel, Bram S en Just. Eén van jullie schijnt al een ervaren skiffeur te zijn. We zijn heel benieuwd en leggen alvast een skiff klaar De anderen roeien in C4 roeiboten met 4 roeiers en een stuurman. De stuurmannen en –vrouwen en de boegroeiers zijn ervaren roeiers. Het zijn Annelies, Joost en Gerard van de Instructie voor Volwassenen en Leon en/of Liselot van de Jeugdinstructie. Daarnaast regelt Hans alles op het vlot en Hanna verzorgt informatie en eten en drinken.

Aanvang

Vanaf half 4 (15u30) is het toegangshek open en om 4 uur start de instructie. In dat half uur leggen de instructeurs de spullen klaar en kunnen jullie je eventueel omkleden. Zorg voor strak zittende sportkleding. Liefst helemaal zonder zakken of anders zakken met rits. Brede hardloopschoenen passen misschien niet in de ‘voetenborden’ dus trek wat smallere schoenen aan als je die hebt. Eventueel kun je ook op sokken of blote voeten roeien. Als je al in sportkleding komt moet je ook droge kleren en een handdoek meenemen. Omslaan wordt best moeilijk maar het kan natuurlijk wel. Gelukkig is het water niet koud meer!

Tijdens de instructie varen we met 2 boten. Omdat er per C4 2 instructeurs mee varen gaan we 5 keer het water op om iedereen een keer te laten roeien. Elke boot krijgt ongeveer een kwartier instructie aan de wal en dan nog een half uur op het water.

Om ongeveer kwart over 6 trekken we de laatste boot op de kant. Dan eten we nog gezamenlijk friet & frikandel in onze gezellige kantine en kunnen we praten over de jeugdinstructie die in september begint. Je kunt ook een skiff bekijken. Dat is een wedstrijdboot waarin in september de instructie wordt gegeven. Een skiff is minder dan 30 cm breed (je liniaal) en meer dan 7 meter lang. Tussen 7 uur en half 8 ga je weer naar huis.

Volgend schooljaar roeien?

Je krijgt informatie mee zodat je thuis nog eens rustig kunt bedenken en bespreken of je in september wilt beginnen met instructie. We gaan dan in ieder geval 2 keer per week afspreken om te roeien. Dat duurt ongeveer een uur maar als we lekker bezig zijn kan dat zomaar uitlopen. De instructie begint in skiffs voor 1 of 2 personen. Dat kan zolang het water warm genoeg is. Daarna gaan we over naar roeien in C2 en C4. Dan leren we roeien in een team. Ook een hele uitdaging, zul je merken.

Alles is nieuw

Het is voor het eerst dat er Jeugdroeien is in Midden-Kennemerland. Ook voor ons is dat nieuw. Daarom kunnen we het roeien samen met jou gaan invullen. Gaan we veel spellen doen op het water of juist wat fanatieker roeien om ook wedstrijden te doen? Gaan we heel hard roeien op korte stukken of gaan we onze krachten verdelen en juist lange stukken roeien? Wat gaan we van de winter doen als het een keer te koud is om te roeien? Het staat allemaal nog open. We gaan er in ieder geval een leuke club van maken!