Roeivereniging De Stern

Roeiclinics roeivereniging de Stern zeer succesvol

In maart en april gaven enthousiaste instructeurs van roeivereniging de Stern uit IJmuiden 3 roeiclinics om deelnemers het gevoel van roeien te laten ervaren. Dit leverde bijna 15 nieuwe leden op.

Roeiclinics in volle gang

Roeiclinics

Onder leiding van instructeurs hebben ruim twintig mensen geroeid op het water van het Noordzeekanaal. Dames en heren schreven zich in, waaronder de buurtsportcoaches van Zeewijk en Velserbroek, verdeeld over 3 clinics. Met behulp van instructeurs en andere vrijwilligers van de Stern namen de belangstellenden plaats in een ‘vier met stuurman’ en roeiden hun eerste meters over het Noordzeekanaal.
Introductielessen

Veel deelnemers aan de clinics hebben zich enthousiast ingeschreven voor de introductieperiode van 3 maanden. Na een kennismakingsavond zijn 3 groepen, elk onder begeleiding van 2 instructeurs van start gegaan. De eerste 5 weken 2 x per week les om het roeien zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. de introductieperiode zal worden afgesloten met een 1e roeiproef en een wedstrijdje tussen de kersverse roeiers.
Roeien bij de Stern

Roeivereniging ‘de Stern’ is gevestigd op het eerste Sluiseiland in IJmuiden ter hoogte van de Middensluis. De Stern biedt het hele jaar rond een gevarieerd programma van korte en lange tochten. Lessen vinden plaats in de avonduren en in het weekend. Gemiddelde leden roeien na de introductiecursus al hun eerste toertochten. Meer informatie op: www.rvdestern.nl.