Roeivereniging De Stern

Media & Links

BRON: roeien.nl

Verhuizing en drijvend botenhuis voor RV de Stern

Sinds 1957 is RV de Stern gevestigd op het eerste sluiseiland in IJmuiden. Door de komst van een nieuwe grotere sluis moet de vereniging gaan verhuizen naar een nieuwe locatie, waar een gloednieuw botenhuis op het water gebouwd zal worden.

Al jaren roeien de ruim zestig leden van RV de Stern met veel plezier op het kanaal bij de kop van de IJmuidense haven. Door de komst van een grote nieuwe sluis, die in 2019 opgeleverd moet worden, twijfelde de vereniging over de veiligheid van haar roeigebied, vertelt Anda Wille, bestuurslid van de vereniging: “Door de bouw zou het sluiseiland gehalveerd worden, meer gebruikers krijgen en ook ons instructiegebied hiermee afnemen. Bovendien zullen er vanaf 2019 alleen maar grotere boten door de sluis komen. Wij vielen met de vereniging echter net buiten het provinciaal inpassingsplan, waardoor Rijkswaterstaat er op papier niet verantwoordelijk voor was om ons aan een veilige locatie te helpen.”

Nieuwe locatie voor de Stern

Met deze twijfels trok RV de Stern naar de Provinciale Staten, dat aangaf dat Rijkswaterstaat de vereniging wel degelijk moest helpen, als de nieuwe situatie onveilig zou blijken voor de roeiers. Uit een onafhankelijk nautisch onderzoek bleek dat de veiligheid van de roeiers in de toekomst niet gegarandeerd kon worden. Wille: “Vervolgens zijn we met Rijkswaterstaat, de Gemeente Velsen en de KNRB in gesprek gegaan om een nieuwe locatie te vinden voor onze vereniging. Alle partijen hebben ons in dit flinke traject enorm geholpen.”

Verder lezen: drijvend botenhuis voor RV de STERN

 

blog over de verhuizing